علف سگ سفید و شباهت ان با چای سبز تیما ۵۰۴۰

علف سگ سفید و شباهت ان با چای سبز تیما ۵۰۴۰

از نوع مارروبیوم (نام‌های دیگر: علف خاکستری، ابروی سگ)
این گیاه از خانواده علف‌های شیرین به شمار می‌رود. مکان و موطن پیدایش اصلی آن مشخص نیست ولی از انواع مارروبیوم‌ها به شمار می‌رود.
این علف ۵۰۴۰ در حدود ۱۵ نوع مختلف دارد که شباهت‌های زیادی به هم داشته و تنها در زمینه رنگ و مقدار رشد آنها تفاوت‌های محسوسی مشاهده می‌شود. علف سگ سفید که نام‌های دیگری نیز دارد، با نام اصلی خود به نام «مارروبیوم ولگار» Marrubium Vulgar شناخته می‌شود که در بسیاری از مناطق اروپا، حوزه دریای مدیترانه، ترکیه و استان گلستان و مازندران یافت می‌شود. ارتفاع گیاه رشد یافته به ۶۰ سانتیمتر می رسد که عمر بیش از یک سال دارد.
ساقه این گیاه به ظاهر به شکل مربع بوده و پرزهای محسوسی در آن وجود دارد. رنگ ساقه آن خاکستری و یا سفید متمایل به خاکستری است. در قامت ساقه به تناسب و فواصل معینی برگ هایی رشد می‌یابند که به شکل قلب بوده و کناره‌هایش دندانه‌دار می‌باشد که نوک برگ‌ها با پرزهایی انبوه به مانند پشم سفید پوشیده شده است. این برگ‌ها دارای بوی بسیار خوشایندی هستند. گیاه مورد نظر گل‌هایی به رنگ سفید در می‌آورد که در نیمه تابستان سال دوم رشدش در زیر انتهای برگ‌ها ظاهر می‌شوند. گل‌های بلوغ یافته به اندازه ۲ میلی متر می‌باشند که شکل اشک چشم را داشته و از وسط گل‌ها دانه‌های اصلی یا به عبارتی تخم‌هایش شروع به رشد می‌کنند که رنگ قهوه ای روشن و براق را دارد .این گیاه جاهای بسیار پر آب را دوست داشته و با باد هیچ سازگاری ندارد و از تابش مستقیم آفتاب نیز صدمه می‌بیند. این گیاه به وسیله ریزش تخم‌هایش تکثیر می‌یابد.
این گیاه به مانند چای سبز تیما از دیرباز به عنوان گیاه مفید و درمانی برای بدن به شمار رفته و بر اساس نوشتارهای موجود گویا نخستین بار به وسیله حکیمان مصر باستان تشخیص داده شده و کشف گردیده است. این گیاه در میان کتب عهد قدیم به عنوان گیاه هیپوکرات نیز شناخته می شود و لذا تصور می‌رود این گیاه مفید از سوی دانشمندان و حکیم مصری به نام هیپوکرات شناخته شده بوده است که بدان نام نیز معروف می‌باشد.
درمان سرفه‌های ممتد و ناراحتی‌های ریوی از طریق همین گیاه مقدور می‌باشد. قسمت‌های انتهایی ساقه گیاه دارای ماده‌ای به نام ماررویین می‌باشد که به شکل روغن فرار حاصل می‌شود. با شکسته شدن ساقه گیاه ماده لزج و چسبنده‌ای از آن ترشح می‌شود که دارای مقدار زیادی ماده تانن و ویتامین C می‌باشد. گل‌های سفید و خوشبوی این گیاه یکی از عوامل مورد توجه و جذب کننده زنبورهای عسل بوده و لذا در جاهای مورد رشد این گیاه ترجیحا کندوهای عسل نهاده می‌شود تا زنبورها با استفاده از آن عصاره مفید را در درون عسل جاری سازند.
جالب توجه است که از عرق برگ‌های این گیاه می‌توان برای دفع حشرات و مخصوصا مگس و پشه بهره برد. غالب افرادی که این گیاه را می‌شناسند و در محیطشان به وفور یافت می‌شود، از برگ‌های آن عرق گرفته و با دستگاه سمپاشی و یا پمپ آن را به در و دیوار و پنجره‌ها می‌پاشند و بدین ترتیب هیچ نوع حشره‌ای جرات نزدیک شدن نمی‌یابد. در برخی از مناطق نیز از برگ‌های این گیاه به عنوان بخور استفاده می‌نمایند که باعث می‌شود محیط زندگی عاری از میکروب شده و حشرات در آن از بین بروند.
تاثیرات طبی و نحوه استفاده از چای سبز تیما ۵۰۴۰
فواید و تاثیرات این گیاه را می‌توان به شرح زیر مورد توجه قرار داد:
۱) این گیاه بسیار عرق‌آور بوده و لذا در درمان بیماری‌هایی از قبیل سینوزیت و باز کردن سینوس‌های صورت به کار برده می‌شود. بدین جهت از بخور آن به عنوان رفع بیماری زکام و سرماخوردگی استفاده می‌شود.
۲) دارای خاصیت خلط‌آور بوده و عفونت‌های ریوی را از بین می برد و پس از نرم کردن خلط در ریه ونایژه‌ها، آنها را به بیرون دفع می‌نماید. این گیاه تاثیر ضد اسپاسم نیز دارد.
۳) این گیاه موکوس‌های نای را مورد تاثیر خود قرار داده و عضلات برونش را شل ساخته و آرامش لازم را به آنها می‌دهد. بدین ترتیب می‌توان گفت که این گیاه با چنین تاثیراتی ناراحتی‌های حاصل از سرفه، خفقان، احتقان سینه، برونشیت و سیاه سرفه را کاهش می‌دهد.
۴) در زمانی که نخستین آثار سرماخوردگی اعم از زکام، سرد درد، کوفتگی و سرفه در افراد مشخص شود، چنانچه مقدار اندکی از مورد استفاده قرار گیرد، نه تنها سرماخوردگی سریعا از بین می‌رود که حتی عوارض ناشی از آن اعم از التهاب و عفونت نیز از ریشه‌کن می‌گردد.
۵) این گیاه ترشحات صفرا را افزایش می دهد و بدین ترتیب ناراحتی حاصل از کم اشتهایی و ضعف را از بین می‌برد و به نهایت سیستم هضم غذا را آسان می‌سازد.
۶) ادرار‌آور بوده و رفع کننده نفخ نیز محسوب می‌گردد.
۷) از عطش مفرط کاسته و آرامش بخش به شمار می‌رود.
۸) این گیاه به دلیل داشتن ماده ماررویین دارای خاصیت دفع کننده انواع انگل‌های روده‌ای در انسان می‌باشد و مصرف آن در اواخر زمستان و یا تابستان برای دفع هر نوع انگل روده‌ای مفید می‌باشد.
۹) عرق آن برای ضد عفونی و بهبودی زخم‌ها و همچنین ضماد آن برای رفع ناراحتی‌های حاصل از عفونت زخم مفید می‌باشد.
• برای استفاده بهتر و مفیدتر از این گیاه می‌توان برگ‌ها و گل‌های آن را در اواسط تابستان تا اوایل پاییز از گیاه جدا کرد و در دمایی به اندازه ۳۵ درجه سانتیگراد و به دور از نور مستقیم آفتاب خشکاند. بعد از خشک شدن و جهت استفاده کافی است مقدار نیم یا یک قاشق غذاخوری از آن را درون یک لیوان آب جوش ریخت و حدود ۱۵- ۱۰ دقیقه برای دم کشیدن باقی گذاشت. اگر روزانه دو یا سه بار از این دم کرده مصرف شود، خاصیت خودش را نشان می‌دهد.
• برای تهیه و درست کردن ضماد نیز می‌توان یک قاشق از خشکانده را درون یک لیوان آب جوش ریخت و آن را تا دمای جوش جوشاند. بعد از به جوش آمدن آب از مقدار حرارت کاسته و حدود ۱۰ دقیقه دوباره در حرارت بسیا رکم عمل جوشاندن را ادامه داد. پس از آن ماده‌ای خالص به صورت مرهم نرمی حاصل می‌شود که پس از سرد شدن می‌توان بر روی محل زخم مالید.
با آب دم کرده و یا عرق برگ‌های خشکیده نیز می‌توان برای ضد عفونی کردن استفاده کرد. برای این کار بهتر است عرق حاصل از برگ خشکیده را در ظرفی استرلیزه بریزید که خاصیت و ارزش تاثیری آن از بین نرود. بدین منظور ظرف را یا در دمای جوش چند دقیقه‌ای بجوشانید و یا اینکه از ظروف استرلیزه برای نگهداری این نوع عرق استفاده کنید.

 

چای سبز کرفس , قیمت چای لاغری تیما , خرید چای سبز  , فروشگاه ۵۰۴۰ چای لاغری , دمنوش لاغری پنجاه چهل , پک لاغری ۵۰۴۰ , چای ۵۰۴۰ , چای لاغری تیما ۵۰۴۰ , چای سبز تیما ,خواص چای سبز تیما , چای سبز پنجاه چهل , چای سبز دم کردنی چای تیما برای لاغری , ترکیبات چای لاغری تیما , چای سبز لاغری ۵۰۴۰ , چای تیما , چای سبز لاغری تیما چای سبز کیسه ای تیما ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *